Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌ عمومی فرهنگستان هنر، حبیب‌الله صادقی عضو پیوسته فرهنگستان هنر، درباره هدف برپایی کارگاه نقاشی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، گفت: به مناسبت نخستین سالگرد شهادت شهید سلیمانی، سردار دلیر اسلام، گروه تجسمی فرهنگستان هنر با همکاری مؤسسه فرهنگی هنری صبا و موزه هنرهای معاصر فلسطین، در نظر دارد مفاهیم و مضامین مختلف برآمده از زندگی و رشادت‌ها و شهادت این بزرگمرد را روایت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وظیفه هنر متعهد و کسانی که به هنر آرمان‌گرا توجه می‌کنند این است که سند سرشتی و اندیشه‌ای این شهید بزرگوار را تعبیر و تفسیر کنند.

صادقی در زمینه قابلیت هنرهای تجسمی برای بازگو کردن ارزش‌های دینی و انقلابی اظهار کرد: از قابلیت‌های فراگیر حوزه تجسمی این است که گستره اندیشه و کاری را که این شخصیت جامع‌الاطراف در طول دوران زندگی خود انجام داده نمایش بدهد. پس ما تلاش کردیم که صورت هنر اجتماعی را با ترجمان ارزش‌های دینی و انقلابی دنبال کنیم تا در این راستا گوشه‌ای از فعالیت‌های ارزشمند این شهید عزیز را روایت کنیم.

رئیس گروه تخصصی هنرهای تجسمی فرهنگستان هنر در ادامه به چگونگی اجرا و خلق این اثر پرداخت و خاطرنشان کرد: پیروزی مردم ایران در زمینه‌های مختلف، وابسته به اندیشه علوی و اندیشه تشیع است. ما امروز باید با کار تبیینی و تکوینی، اثری را به رؤیت جامعه برسانیم که مقام و منزلت پدیدارشناسانه تاریخ ایران بزرگ، عزت‌خواهی و اندیشه توحیدی مردم ایران را نشان بدهد. شهید سلیمانی عصاره پدید آمده از عزت‌خواهی مردم ایران و شهدای برآمده از انقلاب است.

او در ادامه به توضیح درباره عنوان و چگونگی برپایی این کارگاه پرداخت و گفت: عنوان کارگاه «در رثای سیمرغ تجلی» است که آن را به‌تنهایی اجرا می‌کنم. این اثر در چهار پرده ۵/۲ متر در ۲ متر که مجموعاً ۱۰۰ مترمربع را شامل می‌شود، خلق و اجرا خواهد شد.

در نخستین روز این کارگاه، کار با احترام به روان این شهید نامدار و با صدای قرآن و پیام‌های حضرت امام خمینی (ره) راجع به شهدای بزرگوار و گفتارهای مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی)، درباره شهید سلیمانی آغاز خواهد شد و با پخش صدای سردار شهید ادامه خواهد یافت. روز دوم طراحی‌های مقدماتی (اِتودها) را اجرایی خواهم کرد؛ یعنی می‌خواهم تصاویر را با سیستمی روی تابلوها بزرگ کنم. سومین روز این کارگاه، رونمایی از بیان تصویری هویت‌یافته و تجلی‌یافته‌ای است که روی آن لایه‌لایه رنگ گذاشته شده است. امیدوارم بتوانم این کار را ظرف پنج روز اجرایی کنم.

صادقی درباره گزینش عنوان «در رثای سیمرغ تجلی» برای کارگاه مذکور گفت: با توجه به جایگاه و نقش ویژه و کم‌نظیر سردار شهید سلیمانی در گفتمان مقاومت و پایداری، یکی از آن واژگانی که می‌تواند به‌طور نمادین، بیانگر بخشی از ساحت وجودی آن شهید عزیز باشد، «سیمرغ» است. سیمرغ هم ریشه در اساطیر ایرانی دارد و هم در وادی عرفان صورتی نمادین یافته است؛ سیمرغ، هدایتگر و نیک‎خواه و به‌عبارتی همان پیر و انسان کامل است. تجلی‌یافتگی، مظهریت یک شهید است. شهید هم زمانی تجلی پیدا می‌کند که فدیه الهی‌اش را، که همان جانش است، در راه خدا می‌دهد. من در انتخاب این عنوان می‌خواستم جامعیت هنر را در سه روایت (رثا، سیمرغ، تجلی) بیان کنم.

او در پاسخ به این پرسش که به‌عنوان هنرمندی که بیشتر آثارش درباره شهدا بوده، سیر چهل‌ساله این هنر را تا به امروز، چگونه می‌بیند، گفت: یکی از ویژگی‌های هنر انقلاب اسلامی این است که هنرمندان انقلاب اسلامی از روز نخست به دنبال این بودند که صورتی نو و تکوینی و تجلی‌یافته از ارزش‌های دینی و اندیشه علوی به دست آورند. اولین کاری که انقلاب انجام داد و پیشگامان هنر انقلاب دنبال کردند این بود که هنر اجتماعی در انقلاب اسلامی، اندیشه‌ای فراگیر دارد و هنرمند انقلاب باید صورتی بیافریند که هویت اندیشه و معرفت دینی جامعه را در بر داشته باشد. این نتیجه چهل‌ساله را در کتاب‌ها و آثار هنرمندان این دوره می‌بینیم. هنری که توانست در نهادشناسی، نشانه‌شناسی، گذار و گذر از بیان‌های شخصی و شعارزده هنرمندان انقلاب، این یقین و باور قرآنی و علوی را روایت کند.

کارگاه «در رثای سیمرغ تجلی» از روز سه‌شنبه ۱۶ دی تا شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۹ در نگارخانه خیال مؤسسه فرهنگی هنری صبا برگزار خواهد شد.

کد خبر 5109464

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری قاسم سلیمانی حبیب الله صادقی موزه هنرهای معاصر فلسطین فرهنگستان هنر قاسم سلیمانی تئاتر ایران ویروس کرونا شبکه سه سیما جشنواره فیلم عمار سینمای مستند برنامه تلویزیونی موسیقی ایرانی سی و نهمین جشنواره فیلم فجر جشنواره سردار آسمانی سریال ایرانی شبکه افق فیلم سینمایی عکاسی فرهنگستان هنر شهید سلیمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۲۲۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیات های اندیشه ورز در استان ها تشکیل شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، دومین نشست هماهنگی رؤسای هیات‌های اندیشه‌ورز استانی ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و اکثریت استان‌ها به صورت مجازی برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، اظهار کرد: باید از ظرفیت کل استان برای تشکیل هیات‌های اندیشه‌ورز استفاده شود؛ یعنی فقط دانشگاه مادر را نبینید. دانشگاه‌های دیگر، دانشگاه آزاد، دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه‌های پیام نور حتی فنی و حرفه‌ای، علمی کاربردی، شهرهای مختلف، شهرستان‌های مختلف، همه را ببینید.

وی ادامه داد:‌ گاهی اوقات در یک دانشگاه غیرمعروفی، یک نخبه‌ای وجود دارد که باید شناسایی شوند و از آنها استفاده شود؛ یعنی اولین تأکیدم این است که حلقه‌ شبکه نخبگانی کل استان را شناسایی کنید.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: میزهای ما در ستاد علم و فناوری متنوع است، میزها باید با هیات‌های اندیشه‌ورز استانی در ارتباط باشند، هیات‌ها در آیین نامه ارتقاء، نقشه جامع علمی کشور، در سند هوش مصنوعی در سند فناوری کوانتومی نظرات خود را ارائه دهند، اگر در یک حوزه خاص، ویژگی برتری وجود دارد کمک بیشتری صورت گیرد البته انتظار نیست هر هیات اندیشه‌ورز در همه میزهای ما مشارکت کند ولی نفس مشارکت خیلی مهم است.

استاد خسروپناه ادامه داد:‌ ارتباط با هیات های اندیشه‌ورز دوسویه است؛ یک سوی آن دانشگاه‌ها هستند، یک سو هم ستاد علم و فناوری در شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیرخانه‌اش. قرار نیست یک سری از اساتید، رؤسای دانشگاه‌ها و اعضای هیات علمی را سرکار بگذاریم، بگوییم حالا یک تشکیلاتی درست کرده‌ایم، هیات اندیشه‌ورز راه انداخته‌ایم و این طریقیت دارد، اگر قرار است نظرات هیات‌های اندیشه‌ورز بایگانی شود خواهشم این است این هیات‌های اندیشه‌ورز را تعطیل کنید، چرا مردم آزاری کنیم. اینها جمعی از نخبگان هستند که هر دقیقه‌شان ارزش معنوی دارد، سطر به سطر نکات دوستان باید در میزها بررسی شود و گزارش اعمال نظرات هم باید به استان‌ها داده شود؛

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت:‌ حکمرانی نخبگانی، سلسله مراتبی نیست بلکه یک شبکه است. در این شبکه همه باید پاسخگو باشیم؛ اولاً شفاف و ثانیاً پاسخگو و مسئولیت‌پذیر. این که ما هم عزیزان را به زحمت بیاندازیم، نظراتشان را بگیریم، شفاف و پاسخگو باشیم و بگوییم چقدر از این استفاده کرده‌ایم.

کد خبر 6094200

دیگر خبرها

  • برگزاری مراسم سالگرد پدر ۴ شهید دفاع مقدس در مبارکه
  • ابلاغ سلام رهبرمعظم انقلاب به خانواده سرلشکر زاهدی
  • برگزاری کارگاه آموزشی مهدویت در لرستان
  • شهید مطهری از معماران بنای فکری انقلاب اسلامی بود
  • شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی بود
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • مکتب شهید مطهری انقلاب را از انحراف مصون نگه داشت
  • برگزاری کارگاه بین‌المللی تئوری مخابرات با حمایت همراه اول
  • هیات های اندیشه ورز در استان ها تشکیل شود
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان